İçeriğe geç

Dünyanın En Güçlü Pasaportu Hangisi

1 sırada hangi pasaport var?

Japonya, beş yıldır ilk kez dünyanın en güçlü pasaport sıralamasında zirvedeki yerini kaybetti. Singapur, son Henley Pasaport Endeksi 2023 sıralamasında birinci oldu. Singapurlular dünya çapında 227 destinasyonun 192’sine vizesiz erişime sahip.

En zor pasaport hangisi?

1) Singapur Dünyanın en güçlü pasaportlarından biri olan Singapur Pasaportu, turist vizesine ihtiyaç duymadan 192 destinasyona seyahat etmenizi sağlar.

Yunan pasaportu ne kadar güçlü?

Şu anda Yunan pasaportu sahipleri dünya çapında 188 ülkeye vizesiz girebiliyor. Kapsamlı rehberimizde Yunan pasaportu sahiplerinin vizesiz, varışta vizeyle veya eTA ile ziyaret edebilecekleri ülkelerin listelerine ve gerekli bilgilere erişebilirsiniz.

İsrail pasaportu güçlü mü?

İsrail pasaportu Guide Passport Sıralama Endeksi’ne göre 22. sırada yer alıyor. İsrail pasaportu sahipleri vizesiz 169 ülkeye girebilirken, 60 ülke için vize almaları gerekiyor.

En güçlü pasaport hangi renktir?

Diplomatik pasaportlar, kongre ve konferanslara katılmak üzere yurtdışına gönderilen hükümet yetkililerine ve ailelerine verilir. Siyahtır, 28 sayfadan oluşur ve ücretsizdir.

Almanya dünyanın kaçıncı güçlü pasaportu?

Alman pasaportu “Guide Passport Ranking Index”e göre üçüncü sırada yer alıyor. Alman pasaportu sahipleri 192 ülkeye vizesiz girebilirken, 37 ülke için vize almaları gerekiyor.

Savcı pasaportu ne renktir?

Birçok ülkeye vizesiz giriş imkânı sağlayan siyah pasaport alacak meslek grupları şunlardır: Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri ve Türkiye Büyük Millet Meclisi, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay’da görev yapan bakanlar ve Yargıtay’da görev yapan Başsavcılar

Hangi ülke pasaport istemiyor?

Ancak bu ülkelere seyahat ederken pasaport veya vize başvurusunda bulunmanıza veya ek bir ücret ödemenize gerek yoktur. Kimliğinizle ziyaret edilebilen ülkeler sayesinde, sanki ülkemizdeki herhangi bir şehre seyahat ediyormuşsunuz gibi yurtdışına seyahat etmeniz mümkündür. 2023 yılında pasaportsuz ziyaret edilebilecek ülkeler Ukrayna, KKTC, Gürcistan, Azerbaycan ve Moldova’dır.

Pembe pasaport kimlere verilir?

Geçici pasaport veya pembe pasaport, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının Türk diplomatik temsilciliklerinden (konsolosluklardan) alabilecekleri bir seyahat belgesidir. Geçici pasaportlar; pasaport kaybı, pasaport süresinin dolması ve sınır dışı edilme gibi durumlarda geçerlilik süresi 1 aydır.

Çin pasaportu ne kadar güçlü?

Ocak 2022 Henley Vize Kısıtlamaları Endeksi raporuna göre, Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşları sınır kapılarında vizeli veya vizesiz 80 ülkeye seyahat edebiliyor ve Çin vatandaşları seyahat özgürlüğü açısından dünyada 64. sırada yer alıyor.

Rusya pasaportu ne kadar güçlü?

Rusya Federasyonu vatandaşlarının vizesiz girebileceği toplam 116 vizesiz ülke bulunmaktadır. Bu kapsamlı rehber, Rusya Federasyonu vatandaşlarının vizesiz, varışta vizeyle veya Elektronik Seyahat Belgesi (eTA) ile girebileceği ülkeler hakkında ayrıntılı bilgi sağlar.

Brezilya pasaportu güçlü mü?

Brezilya pasaportu Guide Passport Sıralama Endeksi’ne göre 21. sırada yer alıyor. Brezilya pasaportu sahipleri vizesiz 172 ülkeye girebilirken, 57 ülke için vize almaları gerekiyor.

ABD pasaportu güçlü mü?

Amerika Birleşik Devletleri pasaportu Guide Passport Sıralama Endeksi’ne göre 7. sırada yer alıyor. ABD pasaportu sahipleri vizesiz 188 ülkeye girebilirken, 41 ülke için vize almaları gerekiyor.

Suriye pasaportu ne kadar güçlü?

1 Nisan 2024 tarihli Henley Passport Index raporuna göre Suriye vatandaşları sınır kapısında vizeli veya vizesiz 29 ülkeye seyahat edebiliyor. Henley Passport’a göre Suriye pasaportu Afganistan’ın ardından dünyanın en kötü ikinci pasaportu olarak 105. sırada yer alıyor.

İsrail hangi ülkelere giremez?

İsrail vizesi veya pasaportunda İsrail giriş/çıkış damgası olan hiç kimse İran, Kuveyt, Libya, Lübnan, Suriye, Sudan, Suudi Arabistan ve Yemen’e giremez. İsrail’e vize başvurusunda bulunan herkes, talep üzerine İsrail vizesini pasaportundan ayrı bir kağıda yazdırabilir.

En üst pasaport hangisi?

Bordo pasaport, genel pasaport olarak da adlandırılır, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının başvuru üzerine edinebilecekleri bir pasaport türüdür. En fazla seyahat kısıtlaması olan pasaport türüdür. İçişleri Bakanlığı veya bu bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve konsolosluklar tarafından verilir.

Yeşil pasaportu kimler alabilir?

Yeşil Pasaport, diğer adıyla Özel Pasaport, belirli bir hizmet süresi ve kademesine ulaşmış memurlara, kamu çalışanlarına, eski TBMM çalışanlarına, belediye başkanlarına ve ailelerine verilen ve birçok avantaj sağlayan bir pasaport türüdür.

Pasaport türü ne seçilmeli?

Yeşil, gri ve siyah pasaportlar yalnızca il nüfus müdürlüklerinden alınabilir. Her pasaport için randevu alınması gerekir. Gri, yeşil ve bordo pasaportlar için başvuru gerekirken, siyah pasaport almak için başvuru gerekmez. Siyah diplomatik pasaport devlet tarafından verilir.

En güçlü pasaport neye göre belirlenir?

Pasaportların gücü, sahiplerine sundukları seyahat özgürlüğünün derecesiyle belirlenir; bu da pasaport sahibinin vizesiz girebildiği ülke sayısıyla ölçülür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Gecelik Escort