İçeriğe geç

Kayseri Maraş Sınır Mı

Maraş nereye sınır?

Kahramanmaraş, Türkiye’nin bir ilidir. İl, Kahramanmaraş’ta yer alır ve doğuda Malatya ve Adıyaman, batıda Kayseri ve Adana, güneyde Gaziantep ve Osmaniye ve kuzeyde Sivas’ı içerir. 2023 yılı sonu verilerine göre nüfusu 1.116’dır.

Maraş Kayseri arası kaç saat sürüyor?

Kahramanmaraş ile Kayseri arası mesafe yaklaşık 269 km’dir. Kamil Koç ile Kahramanmaraş’tan Kayseri’ye yolculuğunuz yaklaşık 3 saat 20 dakika sürmektedir.

Kayseri’den sonra ne gelir?

Kuzey ve kuzeybatısında Yozgat, kuzey ve kuzeydoğusunda Sivas, doğusunda Kahramanmaraş, güneyinde Adana, güneybatısında Niğde ve batısında Nevşehir illeriyle çevrilidir.

Kayseri Maraş arasında kaç tünel var?

Yol, tünel, kavşak ve viyadüklerden oluşan üç etaplı proje, 16 bin 940 metre uzunluğunda 12 tünel, 4 viyadük, 3 kavşak ve 3 köprüden oluşarak ekolojik dengeyi sağlıyor.

Maraş hangi bölgeye düşer?

Kahraman Maraş, Akdeniz Bölgesi’nde Adana ilinin kuzeydoğusunda yer almaktadır (Şekil 1).

Maraş’ın yüzde kaçı Kürt?

Maraş’taki Alevi nüfusunun bir kısmı Kürtçe konuşsa da, buradaki Alevi nüfusunun kökeni Türkmen’dir. Az sayıda Sünni Kürt vardır. Kürt nüfusu %3’ü geçmez.

Maraş Kayseri kaç TL?

En popüler Kahramanmaraş-Kayseri otobüs seferlerinin bilet fiyatlarıOtobüs firmalarıKahramanmaraş Kayseri Bilet fiyatlarıGünlük otobüs seferi sayısıAdıyaman Ünal Turizm400 TL3Ak Turizm400 TL4Ak Aksu Turizm400 TL1Ali Osman Ulusoy400 TL36 hat daha

Kahramanmaraş Kayseri arası kaç km otobüsle?

Kayseri – Kahramanmaraş için otobüs bileti arayın. Yaklaşık seyahat mesafesi: 267 km. Yaklaşık seyahat süresi: 3 saat ve 39 dakika. Son satış 15 dakika önce yapıldı. En ucuz seyahat: 400 TLGünlük seyahat sayısı: 54 Seyahat noktaları: 1 hat daha

Kayseri Hatay arası kaç saat sürüyor?

Kayseri – Hatay Otobüs Seferiobilet’te en ucuz sefer600.00 TLGünlük sefer sayısı15En ucuz firmaTopçam TurizmKayseri – Hatay ne kadar sürüyor?7s 36dkEn çok sefer yapan firmaAli Osman Ulusoy1 satır daha

Kayseri’nin eski adı nedir?

Kentin en eski adı olan Mazaka, Roma dönemine kadar varlığını sürdürmüş; Roma döneminde kente “imparatorun kenti” anlamına gelen Kaisareia adı verilmiş; bu ad Araplar tarafından Kaysariya adıyla kullanılmıştır.

Kayseri hangi ilimize yakın?

Doğu ve kuzeydoğuda Sivas, kuzeyde Yozgat, batıda Nevşehir, güneybatıda Niğde ve güneyde Adana ve Kahramanmaraş ile çevrilidir. Kayseri’nin en önemli ve en yüksek dağı 3.’dür.

Kayseri kaçıncı büyük il?

Kayseri, Türkiye’nin bir ilidir. Merkezi Kayseri’de bulunan il, toplam nüfus bakımından Türkiye’nin en kalabalık 15. ili ve yüzölçümü bakımından sekizinci büyük ilidir. Erciyes Dağı’nın eteklerinde, Orta Kızılırmak bölgesinde bir ildir.

Türkiye’nin en büyük tüneli nerede?

Zigana Tüneli, Türkiye’nin Karadeniz bölgesindeki Kuzey Anadolu Dağları’nda bulunan çift tüplü bir karayolu tünelidir. Tünel, Trabzon ve Gümüşhane illerinden geçer ve kuzeyde Maçka ile güneyde Torul arasındaki D.885 yolunun bir parçasıdır. 14.476 m (47.444 ft).

Maraş tüneli kaç km?

Tünelin toplam uzunluğunun 3 bin 700 metre olacağı, diğer tünellerle birlikte toplam 47 kilometrelik bir tünel ağının oluşturulacağı bildirildi.

Vauk Dağı tüneli kaç km?

Karayolu TüneliSıra AdıUzunluk4Vauk Tüneli7.480 m5Alacabel Tüneli (inşa halinde)7.360 m6Kırık Tüneli (inşa halinde)7.200 m7Kop Dağı Tüneli (inşa halinde)6.

Trabzon Maraş arası kaç saat sürüyor?

Kahramanmaraş ile Trabzon arasındaki toplam mesafe 713 kilometredir. İki lokasyon arasındaki otobüs yolculuğu 14 saat sürmektedir.

Maraş Ankara arası kaç?

Kahramanmaraş ile Ankara arası kaç kilometre? Kahramanmaraş ile Ankara arası mesafe yaklaşık 600 km’dir. Kamil Koç ile Kahramanmaraş’tan Ankara’ya yolculuğunuz en az 8 saat sürecektir. Bu, hava ve trafik koşullarına bağlı olarak değişebilir.

Evliya Çelebi Maraş için ne demiştir?

7 Şubat 1973’te Maraş’ın adı Kahramanmaraş olarak değiştirildi. Şair Gülten Akın Maraş halkı için şöyle demiştir: “Maraş halkı su gibi akanlardır.” Ünlü Osmanlı gezgini Evliya Çelebi seyahatnamesinde Maraş halkı için şöyle der: “Sözleri Türkçedir ve halkının çoğu Türkmendir.”

Antep Maraş arası kaç kilometre?

Kahramanmaraş ile Gaziantep arası kaç kilometredir? Kahramanmaraş ile Gaziantep arası mesafe yaklaşık 82 km’dir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir