İçeriğe geç

Antalyanın En Güzel Denizi Hangi Bölgede

Antalya’da hangi bölgenin denizi güzel?

640 kilometrelik sahil şeridiyle Türkiye’nin deniz turizmi açısından en gözde tatil merkezleri arasında yer alan Antalya’nın Konyaaltı, Belek, Alanya, Lara, Kemer, Finike, Demre ve Kaş bölgelerinde birbirinden güzel plajlar bulunuyor.

Belek denizi kum mu?

Belek Denizi ince kumlu, çok soğuk olmayan, genelde sığ, temiz ve özellikle sabah saatlerinde berrak görünümlüdür.

Antalya Side denizi nasıl?

Side Kumköy plajı merkeze yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Side’de denizin en sığ olduğu noktalardan biridir. Bu nedenle hem aileler hem de iyi yüzemeyenler için son derece popüler bir yerdir. Plajın oldukça temiz bir kum plajı vardır ve deniz neredeyse her gün berrak ve dalgasızdır.

Kemer denizi kum mu?

Phaselis Plajı, Tahtalı Dağı eteklerinde, Phaselis antik kentinin kıyısında yer aldığı için bu isimle anılmaktadır. Deniz; dalgasız, kumlu ve sığdır. Konum olarak doğayla iç içe, müzik gürültüsünden uzak, sessiz ve tarihi kalıntıların arasında dinlenmek için mükemmel bir plajdır.

Adrasan denizi kum mu?

Adrasan’ın denizi ince kumlu ve sığ olup, dalgasız deniziyle de dikkat çekmektedir.

Lara Plajı kum mu?

Kumlu ve temiz plaj. Yiyecek ve içecek bulma imkânı var. Huzurlu. Tavsiye ederiz. Bu yorum bir Tripadvisor üyesinin öznel görüşüdür ve Tripadvisor LLC’ye ait değildir.

Belek denize girilir mi?

Belek’in en beğenilen özelliklerinden biri de, belediye ve özel şirketler tarafından düzenli olarak temizlenen, deniz kenarında geçirdiğiniz zamanı eşsiz bir deneyime dönüştüren yumuşak, ince kumlu plajlarıdır.

Antalya Kadriye denizi nasıl?

Dünyaca ünlü “Mavi Bayrak” ödülüne layık görülen Kadriye Halk Plajı, gören herkesi hayrete düşüren temiz ve masmavi bir denize sahiptir. Plaj genel olarak ince taneli kumdan oluşmaktadır. Deniz oldukça sığ olduğundan çocuklu aileler ve iyi yüzemeyen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Konyaaltı Plajı kum mu taş mı?

Kum istiyorsanız Lara ve Alanya’ya gidin. Konyaaltı ve ötesi tamamen kırılmış ve berraktır.

Side Halk Plajı kumlu mu?

Çok ince kumlu bir plaj ama yer yer kayalıklar var ve koy yüksek. Yüzerken dizinizi bile vurabilirsiniz.

Çolaklı denizi nasıl?

Çolaklı Plajı Side ortalamasına göre kısmen dalgalı sayılabilecek bir denize ve kumlu bir plaja sahip olan plaj, oldukça sakin ve huzurlu bir atmosfer sunmaktadır. Çevresinde çok sayıda konaklama tesisi, restoran ve kafe bulunan plaj, özellikle hafta sonları oldukça kalabalıktır.

Side denizi dalgalı mıdır?

Kumköy Plajı, Side’nin en sığ noktalarından birinde yer aldığından aileler ve iyi yüzemeyenler için oldukça uygundur. Plajın denizi neredeyse her gün berrak ve dalgasızdır. Derinliğin aniden artmaması da plajı bu kadar popüler yapan etkenlerden biridir.

Antalya en güzel deniz neresi?

Kleopatra Plajı, Antalya’nın en güzel plajları listesinde başı çekiyor. Bu Mavi Bayraklı plaj, adını bir zamanlar burada yüzdüğü söylenen Mısır Kraliçesi Kleopatra’dan alıyor. Kleopatra Plajı, Antalya’ya yaklaşık 130 km uzaklıktaki Alanya sahilinde yer alıyor.

Antalya Kaş denizi nasıl?

Kaş denizi kumdan ziyade küçük, açık renkli çakıl taşlarından oluştuğu için deniz çok berrak ve parlak turkuaz rengindedir. Çakıl taşlarının üzerinde daha rahat yürüyebilmek için yüzme ayakkabılarınızı, denizin berraklığının tadını çıkarabilmek için de dalış maskenizi ve şnorkelinizi getirmeyi unutmayın. Kaş denizi hafif serin bir denizdir.

Belek denizi dalgalı mı?

Antalya Belek’in nispeten dalgalı ve temiz denizi, unutulmaz bir yaz tatili planının vazgeçilmezidir.

Lara’da denize nerede girilir?

Lara ve Kundu plajları Antalya’nın merkez sınırları içerisinde bulunan kumlu plajlardır. Biraz daha uzağa gidebileceklerini düşünenler için Kadriye ve Belek plajlarını öneriyoruz. Daha uzağa gidebilecek olanlar için Side Küçük Plaj ve Side Büyük Plaj ince kumlu temiz plajlardır.

Antalya’nın en güzel yerleri neresidir?

Antalya’da gezilecek yerler; Alanya Kalesi, Düden Şelalesi, Dim Çayı, Antalya Müzesi, Kaleiçi, Side Antik Kenti, Olympos Antik Kenti, Patara Antik Kenti, Olympos Teleferik (Tahtalı Dağı), Kızılkule, Aspendos Antik Tiyatrosu, St.

Antalya Kaş denizi nasıl?

Kaş denizi kumdan ziyade küçük, açık renkli çakıl taşlarından oluştuğu için deniz çok berrak ve parlak turkuaz rengindedir. Çakıl taşlarının üzerinde daha rahat yürüyebilmek için yüzme ayakkabılarınızı, denizin berraklığının tadını çıkarabilmek için de dalış maskenizi ve şnorkelinizi getirmeyi unutmayın. Kaş denizi hafif serin bir denizdir.

Antalya Lara Kundu denizi nasıl?

Lara Plajı’nın denizi çok berrak ve sakindir. Denizin suyu soğuktan ziyade sıcaktır. Lara Plajı’nın denizi yosunludur. Ayrıca Lara Plajı, pürüzsüz kumuyla yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği plajlardan biridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Gecelik Escort