İçeriğe geç

Muadil Ürün Değişimi Ne Demek

Muadil ürün ne demek?

Eşdeğer ürünler, orijinal parçaları taklit etmeye çalışan ancak araç üreticisi tarafından üretilmeyen parçalardır. Bunlar genellikle daha ucuzdur ve orijinal parçaların yerine geçer.

Muadil demek yasak mı?

Bu kapsamda, eczacılarımızın Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ve Bütçe Uygulama Tebliği (BUT) talimatları doğrultusunda eşdeğer ilacı verebileceği, bunun mesleki ve yasal bir hak olduğu, en düşük fiyatlı ilacı vermenin sakıncası olmadığı bildirilmiştir.

Bir şeyin muadili ne demek?

Eşdeğer kelimesi Arapçadan gelir ve eşdeğer kelimesinin ödünç alınmış bir kelimesidir. Aynı ve aynı anlamına gelir. Eşdeğer ne anlama gelir? Eşdeğer, istenen bir şeyin diğerine neredeyse birebir benzediği durumdur, özellikle istenen özellik açısından.

Muadil ürün satmak yasak mı?

Sahte ürün satışı, marka hukukunun ihlali olarak kabul edilir ve yasa tarafından cezalandırılır. Türkiye’de, sahte ürün satışı cezası Türk Ceza Kanunu’nun 61. maddesinde düzenlenmiştir.

Orjinal ürünün benzerine ne denir?

Eşdeğer kelimesi eşit veya aynı gibi anlamlarla ön plana çıkar. Özellikle belirli ürünler için ve benzer ürünleri anlatan durumlarda kullanılır. Bu gibi durumlar eşdeğer ürünler olarak ifade edilir ve amaca göre değerlendirilir.

Muadil ne için kullanılır?

Eşdeğer (muadil) ilaçlar, orijinal (referans) ilaçla aynı özelliklere sahip olan ve bu nedenle hastaya aynı tedaviyi sağladığı bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış ilaçlardır.

Sıfır muadili ne demek?

Mal veya malzeme satın alırken bazı ürünlerin muadillerinden daha ucuz olması yaygındır. Bu ucuz ürünler ihtiyacınız olan orijinal ürün olmayabilir. Bu tür malzemelere eşdeğer ürünler denir. Bu yüzden orijinaliyle aynı kalitede değildir.

Muadil yerine ne kullanılır?

Çünkü eşdeğer, karşılık gelen, benzer ve kullanılabilir anlamına gelir. Konu başlığına gelince, burada kelimelerin eşdeğerini aradığımızı bile söyleyebiliriz. Bu yüzden eşdeğer veya eşanlamlı olarak da kullanılabilir.

Muadil ilaç kullanmak doğru mu?

Jenerikler kalitesiz ilaçlar mıdır? Jenerik bir ilaç, referans ilacıyla aynı etkinliğe, kaliteye ve güvenilirliğe sahiptir ve yaygın inanışın aksine, düşük kaliteli bir ilaç değildir. Orijinal ilaç ile jenerik arasında etkinlik ve kalite açısından bir fark yoktur.

Replika ürün almak suç mu?

Yargıtay kararlarına göre, sadece sahte ürünlerin satışı değil, aynı zamanda bunların işyerinde depolanması da marka ihlali suçunu oluşturmaktadır. Özetle, sahte ürünlerin/taklitlerin ticari sektörde bulundurulması, marka sahibinin haklarının ihlal edildiğinin bir göstergesidir.

İmitasyon cezası nedir?

“Mal veya hizmet üreten, satışa sunan veya satan, ithal veya ihraç eden, ticari amaçla satın alan, bulunduran, nakleden veya depolayan ve bu suretle başkasının marka hakkını alıntı veya karıştırma yoluyla ihlal eden kişi bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” ve yirmi bin güne kadar hapis cezasına çarptırılan kişi ise bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.

Markasız ürün satmak yasak mı?

Yetki belgesi olmadan markalı ürünleri satabilir miyiz? Sorunun kısa cevabı evet, satabilirsiniz. Genel bir kural olarak, yasal olarak sahip olduğunuz, yani sahip olma hakkına sahip olduğunuz varlıklarınızı başkalarının izni olmadan satabilirsiniz.

Muadili nedir?

Eşdeğer (muadil) ilaçlar, orijinal (referans) ilaçlarla aynı özelliklere sahip olan ve bu nedenle hastaya aynı tedaviyi sağladığı bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış ilaçlardır. Orijinal ilaç ile jenerik arasında etkinlik ve kalite açısından bir fark yoktur.

Orjinal ürünün benzerine ne denir?

Eşdeğer kelimesi eşit veya aynı gibi anlamlarla ön plana çıkar. Özellikle belirli ürünler için ve benzer ürünleri anlatan durumlarda kullanılır. Bu gibi durumlar eşdeğer ürünler olarak ifade edilir ve amaca göre değerlendirilir.

Parfümlerde muadil ne demek?

Eşdeğer parfüm, orijinal parfümü taklit eden ve benzer kokuya sahip olan parfümdür.

Muadil yedek parça ne demek?

Tebliğin 3(s) maddesinde eşdeğer yedek parça, ‘AB’de kullanılanlarla eşdeğer kalitede olmaları durumunda, kanunen gerekli standartlara uygunlukları üretici tarafından belgelendirilmesi gereken parçalar’ olarak tanımlanmaktadır. Bir motorlu taşıtın montajı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Gecelik Escort