İçeriğe geç

Argox Barkod Yazıcı Neden Yazdırmıyor

Argox yazıcı neden yazdırmıyor?

Yazıcı sürücüsü uyumsuz veya güncel değil: Argox yazıcı sürücüsü uyumsuz veya güncel değilse, yazdırma sorunlarına neden olabilir. Bu sorunu, yazıcı sürücüsünü Argox resmi web sitesinden indirip yükleyerek veya mevcut sürücüyü güncelleyerek çözebilirsiniz.

Barkod yazıcı neden çalışmaz?

Termal baskı kafası aşınmış olabilir. Yazıcılardaki termal baskı kafaları, etiket ve şeritle sürtünme nedeniyle zamanla aşınabilir veya bozulabilir. Bu olursa, yazıcınızın termal kafasını değiştirmeniz gerekebilir. Barkod yazıcınızın çıkış alanındaki silindir temizlenmeli veya değiştirilmelidir.

Yazıcı neden yazdırma hatası verir?

Yazıcınızın durumu “Yazıcı hata durumunda” gösteriyorsa, yazıcının kendisinde bir sorun olabilir. Yazıcının açık olduğundan ve bilgisayarınıza Wi-Fi veya kablo aracılığıyla bağlı olduğundan emin olun. Kağıt veya mürekkep seviyesinin düşük olup olmadığını kontrol edin ve kapağın açık olmadığından ve kağıdın sıkışmadığından emin olun.

Barkod yazıcı nasıl çalışır?

Barkod yazıcılar, yazıcının en önemli bileşenlerinden biri olan baskı kafasını kullanarak baskı yapar. Baskı kafasında, her biri bir iğne başı büyüklüğünde yüzlerce ısı hücresi bulunur. Baskı sırasında, bu ısı hücreleri aktif hale gelir ve ısıyı üzerine baskı yapılan malzemeye aktarır.

Yazıcı ayarları nasıl açılır?

Başlat > Ayarlar’ı seçin. Aygıtlar > Yazıcılar ve Tarayıcılar > bir yazıcı seçin > Yönet’e gidin. Ardından Varsayılan olarak ayarla’yı seçin. Varsayılan olarak ayarla seçeneğini görmüyorsanız, Windows’un varsayılan yazıcımı yönetmesine izin ver seçeneğini seçebilirsiniz.

Barkod okuyucu barkodu neden okumaz?

Barkod okuyucu ayarlarınızı kontrol edin. Bazı barkod okuyucuların farklı veri biçimlerini okumak veya yalnızca belirli uzunluktaki barkodları okumak için özel ayarları vardır. Bu nedenle barkod okuyucunuzun kullanıcı kılavuzuna bakarak doğru ayarların yapıldığından emin olun. Yazıcı ayarlarınızı kontrol edin.

Yazıcı resetleme nasıl yapılır?

Yazıcıyı sıfırlama Yazıcınızda şarj edilebilir bir pil varsa, pili çıkarın. Yazıcıyı kapatmak için güç düğmesine basın. … Güç kablosunu güç kaynağından çıkarın.

Yazıcı neden resetlenir?

Bazen yazıcının belleği doludur veya yazıcı sürücü sorunları nedeniyle düzgün çalışmaz. Bu gibi durumlarda, yazıcıyı sıfırlamak genellikle sorunu çözmenin en etkili yoludur. Yazıcıyı sıfırlamak, yazıcıyı fabrika ayarlarına döndürerek sorunları çözmeyi amaçlar.

Yazıcı çevrimdışı hatası nasıl çözülür?

Ayarlar > Başlat > Aygıtlar > Yazıcılar ve Tarayıcılar’a gidin. Yazıcınızı seçin, ardından Açık Kuyruğu seçin. Yazıcılar’ı seçin, ardından Varsayılan Yazıcı Olarak Ayarla’yı seçin ve seçiliyse Yazdırmayı Duraklat ve Yazıcıyı Çevrimdışı Kullan’ın işaretini kaldırın.

Yazıcı güncellemesi nasıl yapılır?

Kontrol panelini kullanarak yazıcı aygıt yazılımını güncelleme. Yazıcının açık olduğundan emin olun. … ANA ekrandan (Kurulum) öğesini seçin. … “Yazıcı Ayarları” öğesini seçin. “Güncellemeyi Yükle” öğesini seçin.

Yazıcım çalışmıyor ne yapmalıyım?

Yazıcıyı güç kaynağından çıkarın ve yeniden başlatın. Bazen yazıcıyı kapatıp açmak sorunu çözebilir. Yazıcınızı kapatın ve fişini çekin, 30 saniye bekleyin, yazıcıyı tekrar takın ve ardından yazıcıyı tekrar açın.

Yazıcı neden boş sayfa çıkarır?

Zamanla, baskı kafanız toz, kir ve mürekkep kalıntılarıyla kaplanabilir. Bu, yazıcınızın işlevselliğini etkileyebilir ve boş kağıt çıktılarıyla sonuçlanabilir. Yazıcınızın nozülünü temizlemek için yazıcıya özel bir temizleme kartuşu veya nozül temizleme programı kullanabilirsiniz.

Barkod okuyucu nasıl çalışır?

Bu cihazlar lazer ışınları veya bir ışık kaynağı kullanarak barkoda ışık tutar ve fotoseller yansımaları algılayıp bunları elektrik sinyallerine dönüştürür. Barkod okuyucular bir ışık demeti yayar ve geri yansıyan ışık miktarını ölçer.

Barkod programı nasıl çalışır?

Barkodlar, sembolleri okuyabilen ve bunları bir öğenin meşesi, fiyatı, türü ve konumu hakkında yararlı bilgilere dönüştürebilen bir semboloji (barkod) ve bir tarayıcı kullanarak çalışır. Tarayıcı barkodu okur ve içinde saklanan bilgileri otomatik olarak bir bilgisayar sistemine gönderir.

Barkod okuyucu bilgisayara nasıl bağlanır?

Barkodu bilgisayara nasıl bağlarım? Bilgisayara veya kasaya bağlı klavyeyi klavye jakından çıkarın. Bilgisayarın veya kasanın klavye giriş türüne bağlı olarak kablonun uygun ucunu klavye jakına takın. Klavyeyi dönüştürücü kabloyu kullanarak barkod okuyucunun diğer ucuna takın.

Yazıcı neden duraklatıldı der?

Yazıcı ile bilgisayar arasındaki bağlantı sorunları, yazıcı durduruldu hatasının en yaygın nedenlerinden biridir. Gevşek USB kabloları veya bağlantı noktalarındaki sorunlar bu tür hatalara neden olabilir.

Yazıcı neden resetlenir?

Bazen yazıcının belleği doludur veya yazıcı sürücü sorunları nedeniyle düzgün çalışmaz. Bu gibi durumlarda, yazıcıyı sıfırlamak genellikle sorunu çözmenin en etkili yoludur. Yazıcıyı sıfırlamak, yazıcıyı fabrika ayarlarına döndürerek sorunları çözmeyi amaçlar.

Yazıcı nasıl yeniden başlatılır?

Yazıcınızı yeniden yükleyin: Ayarlar Başlat > Aygıtlar > Yazıcılar ve Tarayıcılar’ı seçin. Yazıcı ve tarayıcı ayarlarını açın. Yazıcınızın açık ve bilgisayarınıza bağlı olduğundan emin olun. “Yazıcı veya tarayıcı ekle”yi seçin ve yazıcınızı yeniden yüklemek için talimatları izleyin.

Yazıcı neden soluk yazar?

Yazıcının neden zayıf yazdırdığını soran kişiler genellikle toneri değiştirmeye başvururlar. Bu, sorunun yetersiz olmasına neden olabilir. Çizgili veya soluk baskılarla ilgili sorunlarınız varsa, toner toz içeriğini ve toneri değiştirdikten sonra yazıcıyı temizlemelisiniz. Bu sorunu çözmezse, tambur ünitesini değiştirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Gecelik Escort